5 αστέρια + 16 χλμ./ώρα = 3 αστέρια

H 5άστερη Renault Laguna μετά από δοκιμή με 80 χλμ./ώρα

Οι δοκιμές του EuroNCAP γίνονται με 64 χλμ./ώρα. Η Renault Laguna είναι ένα από τα καλύτερα πεντάστερα στο EuroNCAP, όμως τα αποτελέσματα στα 80 χλμ./ώρα δεν είναι πολύ καλά.

Ο OAMTC, η Αυστριακή ΕΛΠΑ, πλήρως συμβεβλημένος με το EuroNCAP, πήρε μια Laguna και την πέρασε από την ίδια διαδικασία με ταχύτητα κατά 16 χλμ./ώρα μεγαλύτερη από αυτή του τυπικού τεστ.

Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Το αυτοκίνητο δε θα έπερνε ούτε τρία αστέρια αν αύριο τα 80 χλμ./ώρα γίνονταν η ταχύτητα δοκιμής.

To video είναι αποκαλυπτικό.

H Laguna με 80 χλμ./ώρα στο EuroNCAP

Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό που διαφαίνεται είναι πως ακόμη και ένα πεντάστερο αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου οι επιβάτες (και τα παιδιά) δεν παθαίνουν τίποτα όταν δοκιμάζεται με 64 χλμ./ώρα, όταν περάσει την ίδια δοκιμασία με 16 χλμ./ώρα επιπλέον τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Οι αποστάσεις των ζωνών παραμόρφωσης δεν είναι αρκετές για να αποροφήσουν την σύγκρουση και η ενέργεια περνάει στους επιβάτες. Ο οδηγός παρά τον αερόσακο και τη ζώνη χτυπάει σφοδρά στο τιμόνι, ενώ και τα γόνατά του τραυματίζονται βαριά. Τα παιδιά στο ειδικό κάθισμα πίσω δεν έχουν καμία ελπίδα αφού η ορμή από την ταχύτητα είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξουν.

Εσείς με πόσα ταξιδεύτετε οικογενειακώς στις διακοπές σας;

(Για τους γερμανομαθείς) η πλήρης σελίδα στο Γιούχου

Tags: , , , , ,