Για μια χούφτα ευρώ (τρέξαν όλοι να πάρουν αυτοκίνητο)

Ήταν που η μείωση του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% δε θα άλλαζε τα πράγματα στην αγορά αυτοκινήτου που μέχρι τον Απρίλιο βουτούσε με το κεφάλι.

Η υπερβολή όμως του έλληνα δεν περιγράφεται. Γιατί δε φτάνει που μας γκάστρωσαν με την κρίση τα κανάλια και φτάσαμε να έχουμε 45% μείωση αγοράς στο αυτοκίνητο, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη παρά του ότι δεχόμασταν τις μικρότερες επιδράσεις της κρίσης, ξαφνικά, και για μια χούφτα ευρώ ξεχυθήκαμε στους δρόμους να ψωνίσουμε καινούργιο αυτοκίνητο.

Πάει η κρίση, πάει το “δεν υπάρχουν λεφτά”, πάει το “δε δανείζουν οι τράπεζες” πάνε όλα.

Η μαλακία που μας δέρνει είναι τέτοια που μερικούς μήνες μετά από την “καταστροφή του σύμπαντος” για την οποία μας ενημέρωναν τα υπερκανάλια μας, όλα τα λεφτά που δεν είχαμε πριν, τα δώσαμε για αυτοκίνητο τώρα επειδή φτήνυναν 500 ευρώ.

“Από τα 16.000 στα 15.500 δε μας έλειπαν τα 500 ευρώ αλλά τα 15 χιλιάρικα” έλεγαν οι χασομέρηδες των λαϊκών αγορών και οι τελευταίοι της τηλεόρασης.

Όμως με τα 500 ευρώ κάτω στο αυτοκίνητο έγινε σφαγή. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους:

Υπάρχουν αυξήσεις από πέρσι τον Μάιο (που δεν έκανε κρίση), ειδικά στις μάρκες όπου η διαφορά του ΕΤΤ είναι σημαντική που ξεπερνάει κάθε λογική.

Δηλαδή αυτός που είχε λεφτά για Mercedes του έλειπαν τα 2-3-4 χιλιάρικα? Τα άλλα 40 τα είχε και καρμιρευόταν;

Αλλά είμαστε τόσο μαλάκες που έπρεπε να κάνουμε κράτει πέρσι, να κρατάμε τα λεφτά μας στο βρακί μας και να φωνάζουμε γύρω γύρω “κρίση”-“κρίση” σαν τα ζόμπι, παγώνοντας την αγορά, ρημάζοντας το εμπόριο, κλείνοντας μαγαζιά και απολύοντας κόσμο.

Και ξαφνικά εν μέσω πραγματική κρίσης, πετάμε τα λεφτά μας στον αέρα, έχοντας κάνει ότι ζημιά μπορούσε να γίνει σε όλους τους εμπλεκόμενους (και την αλυσίδα στην οποία συμμετέχουν), διώχνουμε τώρα, τη χειρότερη στιγμή, όλο το συνάλλαγμα προς τα έξω και ξεβρακωνόμαστε ακόμη μια φορά μπροστά στην τραγική αλήθεια:

Στην Ελλάδα η μαλακία δεν είναι άθλημα, είναι επάγγελμα.

Καλά να πάθουμε! Τώρα ας κάτσουμε να δούμε τι κάναμε, και πως ότι κάναμε θα γυρίσει μπούμερανγκ σε μας τους ίδιους. Γιατί για μια χούφτα ευρώ, τα γαμήσαμε όλα!

Tags: , ,

No comments

Comments are now closed.