1.000άρι μοτέρ στο Focus, γιατί αλλιώς τσούζει.

Ο πρόεδρος της Ford, Mullaly φιλάει το νέο 1.000άρι μοτέρ του Focus. Είναι εξάλλου ο σωτήρας του.

Θεϊκός, μοναδικός, εκπληκτικός, επαναστατικός. Ναι, ο 1.000άρης τρικύλινδρος είναι όλα αυτά, είναι όμως και κάτι ακόμη: Μονόδρομος! Αν η Ford θέλει να πουλάει το Focus, το μοτέρ αυτό, όσο περίεργο και αν ακούγεται για ένα μικρομεσαίο μοντέλο είναι ο μόνος τρόπος. Γεγονός που εξηγεί και την καινοτομία. Και εξηγούμαι.

Επειδή μερικοί ξεχάστηκαν, από 1/1/2012 έχει τεθεί σε ισχύ η ευρωπαϊκή οδηγία 443/2009. Όποιος δε θυμάται λοιπόν, αυτό το αγγούρι που έφαγαν οι κατασκευαστές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους έλεγε πως οι μέσοι ρύποι (διοξειδίου του άνθρακα) των αυτοκινήτων που πουλάνε στην Ευρώπη δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 130 γρ./χλμ.

Στις μεσαίες σελίδες της οδηγίας γράφει και πόσο είναι το αγγούρι. Πέντε ευρώ για το πρώτο γραμμάριο, 15 ευρώ για το δεύτερο γραμμάριο και 95 ευρώ για κάθε γραμμάριο από κει και πέρα. Υπάρχει μία φόρμουλα (μη σας κουράζω) που υπολογίζει τους ρύπους του κάθε μοντέλου σαν εξάρτηση του βάρους του (για να μην τους βάλουν να ξεπεράσουν τους νόμους της φύσης). Με βάση αυτόν τον τύπο, το Focus πρέπει να έχει ρύπους 129 γρ./χλμ. Τζίφος!

Μια ματιά στη βενζινοκίνητη γκάμα του νέου Focus δείχνει πως το βασικό μοντέλο με τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη έχει με το καλημέρα 136 γρ./χλμ. Και από κει και πέρα, με το τούρμπο, όπως είναι φυσικό, μόνο προς τα πάνω πάει. Με εξαίρεση την Ελλάδα όμως (όπου το λάιφστάιλ και το τούρμπο μας φάγανε), η βασική έκδοση θα είναι το ψωμοτύρι, θα κάνει τις πιο πολλές πωλήσεις. Και αν ήδη από εκεί η πλάστιγγα βαραίνει πάνω από τα 129 γρ. υπάρχει πρόβλημα.

Πρόβλημα 495 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που πουλάει. Πρόβλημα, γιατί ένα 500άρικο πάνω στην εργοστασιακή αξία τσούζει στη λιανική που φορτώνεται με φόρους. Και όσο το 500άρικο τρέχει, η τιμή είναι ψηλή (πρόσεξε κανείς πως το νέο Focus είναι λίγο τσιμπημένο) και οι πωλήσεις λίγες. Άρα το να κοπεί το 500άρικο ήταν όχι απλά προτεραιότητα, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να επιζήσει το μοντέλο.

Και να το 1.000αράκι. Το μοτέρ που θα κάψει καρδιές, θα κερδίσει βραβεία και θα αποσπάσει χαρακτηρισμούς που λίγοι άλλοι κινητήρες είχαν στο παρελθόν. Γιατί για τη Ford είναι θέμα ζωής και θανάτου. Τη μισή δουλειά την έριξε στο να φτιάξει ένα πραγματικά καλό μοτέρ, και την άλλη μισή στο να πείσει τον τύπο να του δώσει τα βραβεία και τα λόγια που χρειάζεται.

Μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση. Η εντύπωση εξάλλου που κάνει το μοτέρ από μόνο του, είναι αρκετή.

Tags: , , , , , , , , ,