Τα λαυράκια του COTY

To λαυράκι είναι σίγουρα το Ψάρι της Χρονιάς 2009.  Πιο υδροδυναμικό από την τσιπούρα και αν και όχι τόσο νόστιμο όσο το μπαρμπούνι σίγουρα πιο φτηνό αλλά και πιο γευστικό από τον κολιό. Είναι και τυχερό γιατί αν και κατάφερε να νικήσει τη ρέγγα, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα αν έπεφτε στην ίδια χρονιά με το σαφρίδι που πέρσι νίκησε κατά κράτος και ας ήταν φαβορί η πέρκα.

Άλλα λαυράκια του διαγωνισμού ήταν  “θρυλικά” μοντέλα που έχει αναδείξει η οργάνωση τα τελευταία 44 χρόνια που υπάρχει.

Έτσι από τη 2η κιόλας χρονιά του θεσμού άρχισαν τα “καταπλητκικά” αποτελέσματα.

Το Morris 1.800 αναδείχθηκε φυσικά καλύτερο από τη Ford Mustang το 1965.

Αποτέλεσμα, ο θρύλλος του Morris ζει ακόμη ενώ ποιος θυμάται την αποτυχημένη Mustang.

To 1986 οι “εγκριτοι” ψήφισαν για καλύτερο της χρονιάς το αριστουργηματικό Ford Scorpio.

Το προτίμησαν έναντι της Mercedes W124 (E-Class) αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του Ford που το έκανε τόσο δημοφιλές και διαχρονικό μοντέλο εξαφανίζοντας τον ανταγωνισμό της μάρκας με το άστρο.

Και το 1996 διάλεξαν το Fiat Brava.

Τόσο σημαντικός ήταν ο διάδοχος του Tipo, με τη σειρά του και αυτό Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 1989, που οι φωστήρες το προτίμησαν έναντι του Audi A4, του αυτοκινήτου που ανέδειξε τη γερμανική μάρκα σε premium κατασκευαστή. Ποιός ασχολείται με την Audi όταν η Fiat ανανεώνει το Tipo όμως ε;

Και έχει και άλλα διαμάντια φυσικά έτσι…

Για παράδειγμα, τόση καούρα είχαν να πουν πως ως γνώστες αναγνωρίζουν ότι οι κορυφαίες Citroen είναι… κορυφαίες, που κάθε που έβγαινε μοντέλο γινότανε COTY. Μετά την XM το πήραν πρέφα, ευτυχώς και έτσι την C6 δεν την ψήφησαν.

Και έχει και άλλα διαμάντια ένα σωρό. Αρκει κανείς να δει εδώ και εδώ.

Άντε και του χρόνου…

Tags: , , ,