Λιγότερη διαφήμιση, έτσι για να γουστάρετε!

Πόσο έπεσε η δαπάνη διαφήμισης των εισαγωγέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2009? Δε θα είναι 50%, κάτι λιγότερο!

Αυτοί είναι μόνο οι μεγάλοι “παίκτες”.  Η Citroen έκανε το μπαμ, όχι άδικα αφού το 08 πούλησε 50% λιγότερα αυτοκίνητα από το 07 με κόστος διαφήμισης που έφτασε τα 800 ευρώ την κάθε ταξινόμηση.

Ford, Fiat και Seat θα κάνουν πολύ κόσμο να κλάψει, ενώ Skoda, Nissan, Opel και Toyota έκλεισαν το γονάτισμα της αγοράς διαφήμισης.

Θετικά η Renault, κυρίως γιατί το 08 ήταν ανύπαρκτη (κυριολεκτικά) σαν εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά κι οι μικροί, όπως η Saab, Subaru, Honda και Volvo, ενώ σταθερά συνέχισε η Hyundai. O καθένας για τους λόγους του (άλλος ξεστοκάρει, άλλος έχει νέο μοντέλο, άλλος φοβάται πως δε θα υπάρχει σε ένα μήνα κ.ο.κ).

Όμως ακόμη και έτσι, με 20.000 ταξινομήσεις τον Ιανουάριο, μιλάμε για επιβάρυνση του κάθε αυτοκινήτου που πωλείται με 200 ευρώ που πάει στη διαφήμιση, 76 ευρώ λιγότερα από πέρσι. Έχουμε ακόμη περιθώριο!

Μήπως λοιπόν, λέω, μήπως, να πέσουν λίγο οι τιμές γιατί αλλιώς στα διαλείμματα θα βλέπουμε μαύρες οθόνες. Ας κόψουν λίγο τους μισθούς  των “σταρ” και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Αλλιώς, πόσους πρέπει να απολύσουν για να κρατήσουν τους “αγωνιστές” δημοσιογράφους στις θέσεις τους με τους μισθούς τους με τόση λίγη διαφήμιση; Να δούμε, τι “άνθρωποι” είναι όλο το σκυλοόι.

Και κάτι τελευταίο. Το αγγελιόσημο πληρώνεται στο ταμείο δημοσιογράφων ΤΣΠΕΑΘ (ημερησίων και τηλεόραση, όχι οι άλλοι, τα περιοδικά και λοιποί -λες και αυτοί είναι β-κατηγορίας). Βάλε τι λεφτά χάνει το θείο ταμείο! 20% είναι χοντρικά το αγγελιόσημο, στα 4 εκατομμύρια τον Ιανουάριο που έπεσε η αγορά είναι 800,000 ευρώ λιγότερα για τα μαύρα τα σκυλιά. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

40 ευρώ από την τιμή κάθε αυτοκινήτου πάει στις τσέπες τους! Μήπως να πληρώνουν και αυτοί κρατήσεις αντί να βάζουν όλους εμάς να τους καλύπτουμε την ασφάλισή τους; Γιατί τέτοιες εποχές, κηφήνες και τσιμπούρια δεν ανεχόμαστε!

Tags: , , , , ,